Вино

Купиново вино има веома пријатан такорећи благ укус, изузетно је питко па га разблаженог могу користити чак и деца. За купиново вино се често каже да је више од обичног напитка, а мало мање од лека. Иако ће вам многи (не без разлога) рећи да купиново вино заиста јесте лек, мислећи пре свега на оно домаће вино које се још од давнина користило као средство за лечење анемије (малокрвност), поготово код деце, трудница и дојиља.

Јер црвено вино јесте веома цењено, али је купиново неколико степеника изнад! Његова благотворна дејства су добро позната и умерено конзумирање може вам помоћи да се борите против неких болести. 

Рак и слободни радикали

У купинама се као и у многим другим “црним”воћкама налазе флавоноиди, који имају антиоксидантна својства а која су се показала делотворна у снижавању ризика од многих врста рака, међу којима су рак плућа и рак грлића материце. Флавоноиди штите тело од слободних радикала, који могу напасти протеине колагена у зглобовима и крвним судовима и тако смањују могућност појаве хемороида и едема. Истраживања су показала да људи који пију купиново вино, наравно у умереним количинама, тако смањују могућност добијања рака дебелог црева за чак 45%.

Холестерол

Kао и флавоноиди, нонфлавоноиди су антиоксиданси и налазе се у црвеним винима од грожђа или купина. Најкориснији нонфлавоноид је ресвератрол, који поред многих благотворних дејстава, снижава “лош” холестерол, спречава оштећење крвних судова и чува људско тело од прекомерне гојазности и дијабетеса. Показало се, такође, да ресвератрол спречава зачепљење крвних судова и смањује ризик од срчаног удара за 50 %.

Болести срца

Kупиново вино садржи и процијаниде, који су се показали добрим у борби против срчаних болести. Зато је врло корисно да људи који болују од високог крвног притиска конзумирају црвена вина. У великом постотку, на тај начин, смањују ризик од срчаног удара. Уз то, ту су и благотворна дејства код проблема са артеријама, али и смиривања болова.

Јача имунитет

Захваљујући свом антиоксидативном својству користи се за јачање имунитета. Оно може да смањи ризик од настанка вирусних обољења као што је грип али има и антибактеријско и антиупално (антиинфламаторно) дејство.

Дијабетес

Купиново вино помаже у снижавању нивоа шећера у крви па је као такво препоручено дијабетичарима.

Чува здравље очију

С обзиром да садржи лутеин, ово вино спречава очна обољења. Доказано је да је ризик од катаракте мањи за 32% код оних који конзумирају купиново вино.

Чува ментално здравље

Благотворно делује на централни нервни систем, па стога помаже код лошег памћења и концентрације. Они који пију купиново вино имају мање шансе да оболе од Алцхајмерове болести или Паркинсонове болести, као и да доживе мождани удар.

  • Бесплатна достава преко 3.000 дин.
  • Свеже, здраво и 100% домаће
  • Имате питање?
    +381 63 155 80 66