Џем

Мало је оних који су пробали џем од купине а да нису доживели право мало откровење. Ова врста џема ретка је на тржишту па је као таква непозната највећем броју људи. Изузетног је мириса и пријатног слатко-киселкастог укуса. У конзервираном облику плодови не губе много од свог састава па је џем идеалан за надолазећу зиму.

Оно што је изузетно истаћи, џем од купина је нискокалоричан јер купина садржи свега 37 kcal / 100 грама, стога је овај џем за многе идеалан. Идеалан је и код оних који имају проблема са варењем враћајући пробавни нсистем у нормалу, јер купина садржи органске киселине (јабучна, лимунска) и доста влакана.

Домаћи џем од купине произвoдимо на традиционалан начин како су то радиле и наше баке. То значи да је цео посао од почетка до краја мануеалан без икакве аутоматизације. Као и то да се кувају мање серије ради ефикасније контроле која траје све време колико и процес мешања, све до самог краја и наливања у тегле.
Најпре се након брања изаберу најбољи и најзрелији плодови који се добро оперу и оцеде а затим пресипају у суд који иде на мерење. Након тога купина се сипа у велике и тешке тучане шерпе како су и некада кувале наше баке.

У тучаним шерпама се купина лагано кува уз непрестано мешање. Милина је осетити тај мирис све време спремања, који те враће у детињство. А када је кување завршено следи наливање у претходно стерилисане тегле, које се након пуњења затварају а затим као некад окрећу наопачке и ушушкају како би се што спорије хладиле. На крају иде оно најлепше. Тегле се красе етикетама и спремне су за продају и конзумацију. ПРИЈАТНО И УЖИВАЈТЕ!

  • Бесплатна достава преко 3.000 дин.
  • Свеже, здраво и 100% домаће
  • Имате питање?
    +381 63 155 80 66